Sprint vyhrál Boe, Holubec dělený 9.

15.12.2011 15:42

    Čtvrteční sprint vyhrál Norský suverén loňské sezony Tarjei Boe. Udělal na střelnici 1 chybu, ale kvůli postupně se zlepěujícím podmínkám na trati během předčil všechny. Lepší běžecký čas měli jenom nakonec druhý M.Fourcade a Sven Grossegger. Jak už jsem zmínil druhý dojel francouz Martin Fourcade, který udělal dokonce dvě chyby, ale díky vinikajícímu běhu a skvělým podmínkách v druhé části závodu (3. odstavec) se dostal na 2. místo. Třetí dojel rus Thimofey Lapshin. Ten neudělal ani jednu chybu na střelnici. Nakonec byly v první desítce 4 francouzi. Z první desítky střílely bezchybně jen Tomáš Holubec, Simon Fourcade, Thimofey Lapshin a Jakov Fak.

    Češi doplatili na podmínky, a proto se nemůžeme divit že nejlepší český běžecký čas Tomáč Holubec. Ten obvykle zajíždí jeden z nejpomalejších časů v běžecké části, ale dneska to bylo opoznání lepší. Nakonec dojel Holubec 9. a tak má skvělou pozici do stíhačky. Dvě chyby na střelnici udělal Jarda Soukup a dojel 25. Posledním čechem, který se kvalifikoval do stíhačky byl Zdenek Vítek. Ten udělal 2 chyby, ale běžel dokonce lépe než Michal Šlesingr a dojel 42. Michal Šlesingr a Ondřej Moravec doplatili na podmínky a nekvalifikovali se ani do stíhačky. Michal Šlesingr dojel po 3 chybách 64. Ondra Moravec dojel jen po jedné chybě až 68. 

    

    Podmínky v Hochfilzenu ovlivnili celý závod.

Jakmile v Hochfilzenu začal závod, vypadalo to že přednější startovní pozice bude výhodou, ale nakonec se to úplně obrátilo. Na začátku byla hustá chumelenice a tak se předpokládalo že vyšší čísla budou mít zasněženou trať. Okolo poloviny závodu už skoro přestalo sněžit a trať se začala ujíždět. Na konci závodu byla trať naprosto ujetá a tak se mohlo běhat hodně rychle. Na tyto podmínky doplatil hlavně Michal Šlesingr a ještě více Ondřej Moravec. Také Simon Fourcade byl po polovině závodu největším favoritem, ale nakonec byl rád že se udržel v desítce. České běžecké časy vypovídaly vše : 1. Tomáš Holubec ( č.95)  jindy nejpomalejší. Druhý Jaroslav Soukup (č. 46). Třetí Zdenek Vítek ( č.64 ) ten je výdy o hodně pomalejší než Šlesingr, který byl z našich 4. Šlesingr jel s číslem 25. No a nejhorší byl Ondřej Moravec ( č.6 ) se 78. běžeckým časem. I díky tomu se propadl s jednou chybou tak dozadu